Årets tuffaste årstid är här – det är dags att plocka fram vardagslyxen!

Klockan ringer och du tassar upp i det kalla morgonmörkret. Än så länge känns det fortfarande som om du är den enda som är vaken. När du häller upp kaffet i koppen gör doften dig varm i hela kroppen. Du tar med dig kaffekoppen och en god smörgås, och tassar tillbaka till sängen. Där bullar du upp kuddarna och kryper ner under täcket igen. Med kaffet värmande i handen och smörgåsen i magen kommer den där speciella känslan. Känslan av att unna sig själv lite lyx sprider sig i kroppen och du kan inte undgå att le när du dricker ditt kaffe.

Vintern är den mörkaste årstiden för oss här i Sverige. Har vi tur så faller några centimeter fin snö och lägger sig som ett ljust täcke i mörkret, men det är tyvärr inte något som längre är självklart. Vintern har förvandlats till en mörk och kall gardin som dras ner över oss, och inte dras upp igen förrän i början på april. För många utav oss är det tunga och långa månader där både motivation och energi går i ide. Men vad kan vi egentligen göra åt det?

Vardagslyx kan vara svaret! Alldeles för många utav oss drar gärna täcket över huvudet och försöker härda ut till våren, istället för att göra det bästa utav det man har. Att unna sig lite lyx är inte något som behöver vara krångligt eller dyrt, utan kan enkelt ske spontant utan stora kostnader. Det är viktigt för både kropp och själ att göra saker vi mår bra av, även om det känns tungt att lämna sängen överhuvudtaget. Här kommer därför några tips på hur just Du tillsammans med vänner kan sätta guldkant på din vardag!

Frukost på sängen
Finns det något mysigare än att få börja morgonen med frukost på sängen? Få äta en extra god smörgås och dricka kaffet i lugn och ro? Och dessutom samtidigt som du fortfarande håller dig varm under täcket! Unna dig själv att ställa klockan på några minuter tidigare än vad du egentligen behöver och ta med dig frukosten tillbaka till sängen. Tro mig, det är värt det!

Favoritmaten
En trist tisdagskväll, du är hungrig men har egentligen ingen lust att äta något. Allt är bara trist. Istället för att då bara värma på något halvgott ur frysen, gör din favoritmat! Vare sig det är att köpa hem pizza, göra en smarrig sallad eller steka på en köttbit med potatisgratäng, unna dig själv att äta det Du vill äta! Att laga mat som du vet att du älskar gör det betydligt enklare att samla energi till att få det gjort. Och varför inte gå ihop ett gäng kompisar? Då kan ni dela på kostnaden och till och med köpa något lite finare än vanligt, och ni lagar maten tillsammans. Vilken toppen-tisdag det genast blev!

Hel dag med nära och kära
En grå och trist dag blir lite mindre grå och trist om du spenderar den tillsammans med människor du tycker om. Boka in en hel dag tillsammans med din partner eller några vänner och hitta på något kul! Vare sig det är en hel dag med en serie och varsin godispåse eller om det är att gå på stan eller träna så är det väldigt mycket roligare att göra det tillsammans!

Gör dig fin!
Pigga upp både dig själv och din måndag genom att göra dig lite extra fin! Varför inte locka till håret eller ta på sig finskjortan dagen till ära? Att piffa till sig lite extra piggar upp sinnet och man blir automatiskt på bättre humör. Så fram med locktången och finkläderna, det är dags att införa gala-måndagar!

Hemmaspa
Ringar under ögonen, blek i ansiktet och torra läppar. Känner du igen dig? Vintervädret sätter sina spår och plötsligt ser man lika trist ut som man känner sig. Unna dig en kväll eller varför inte en hel dag med att ta hand om dig själv! En lång varm dusch eller ett bad, någon härlig hemmagjord ansiktsmask gjord på avokado och underbart doftande krämer är sådant som kan göra under för både kropp och knopp! Tända ljus och lite snacks förstärker känslan av att vara på spa, men utan den svidande känslan i plånboken. Kanske kan du till och med tigga till dig en massage av rumskompisen?

Gör något som bara är för dig!
Kanske den allra viktigaste punkten, gör något som bara är för dig! Fundera vad som alltid får dig att må bättre och varje gång gör dig glad. Det kanske är en hel dag hemma i lugn takt, en långpromenad med hög musik i lurarna eller mys med familjen. Vad det än må vara, ta dig tiden till det. Det fyller på ditt batteri med ny energi och får dig att orka ta dig igenom de allra gråaste dagarna.

En tillvaro med lite guldkant förgyller dina dagar och får dig att må gott!

Amanda Ahlin

LIKNANDE ARTIKLAR

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.