”Är man nöjd blir det aldrig bättre”

Rebecca Candevi har haft ett intresse för media större delen av hennes liv. Förra hösten fick hon möjligheten att starta en studenttidning, och tvekade inte att ta chansen. Med nya utmaningar i sikte har det nu blivit dags att lämna posten som chefredaktör för Studenten JKPG.

– Det började egentligen med fotografering. Tänk dig en elvaåring som sprang runt med en mobilkamera precis överallt.

Så beskriver Rebecca starten på sitt intresse för media. Från mobilkameran gick det vidare till kompaktkamera, systemkamera och medialinjen på gymnasiet, där också glädjen i att skriva väcktes. Parallellt med det fanns en passion för fotboll, men när hennes lag lade ner elitsatsningen tappade hon motivationen.

– Vi hamnade jumbo i Söderettan och när vi skulle falla ner i division 1 valde stommen i laget att leta sig vidare till andra klubbar. Jag kände att all energi jag lade på fotbollen blev en börda, och satsade på sportjournalistik istället.

Genom kontakter Rebecca knutit via sitt eget företag Candevi Media, fick hon chansen som chefredaktör när Jmini ville starta upp en ny studentdriven webbtidning.

– Jag ville skriva om sport och krönikor som nådde ut till folk, men kände inte att jag hade någon plattform för att publicera mina texter. Så tanken bakom tidningen blev en studentdriven tidning, som inte bara skulle handla om studentliv.

Tidningen har växt fram under året och har blivit som Rebecca hoppats. Som chefredaktör har hon haft frihet att forma tidningen tillsammans med de andra skribenterna och byggt efter sin vision.

– Är man helt nöjd blir det ju aldrig bättre! Det finns många kreativa människor med fantastiska idéer och det ska bli kul att se hur Studenten blir i framtiden.

Sista dagarna är gjorda som chefredaktör för Studenten JKPG, nu fortsätter resan mot ett jobb som journalist.

– Först blir det tre månader praktik på Corren, sen tar jag examen och blir arbetslös, säger Rebecca med ett skratt.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.