5 romantiska filmer perfekta för Alla Hjärtans Dag

Oavsett om det är Netflix med eller utan chill ikväll finns det ju få saker som är så mysigt som att sätta på en riktigt bra film. Oavsett om det är skratt, tårar eller båda som lockar så finns här ett gäng romantiska filmer att välja på.

Bildkälla

Livet efter dig (2016)
Livet efter dig kan vara en av de bästa böckerna som har skrivits.  Någonsin. Nästan lika bra är filmversionen med Emilia Clarke (allas vår Khaleesi) och Sam Claflin. Unga Louisa Clarke är arbetslös men får hastigt ett jobb som vårdare åt förlamade Will. Något hon inte har någon som helst erfarenhet av. Det här bäddar för riktigt många skratt och lika mycket tårar. Men mest av allt får du ändå en känsla av att livet är härligt att leva.

Bildkälla

Runaway Bride (1999)
Vem bättra att spendera alla hjärtans dag med än drottningen av romcoms? Julia Roberts spelar Maggie; en bröllopsrädd tjej som sagt nej till alla män hon stått vid altaret med. En journalist får i uppdrag att skriva en artikel om ’The Runaway Bride’ vilket föga förvånande inte direkt uppskattas av Maggie själv. I den här riktiga klassikern blir det många skratt på vägen till det inte allt för oväntade slutet.

Bildkälla

Bridget Jones’s Baby (2016)
Har du sett dem tidigare filmerna vet du vilken guldgruva Bridget Jones är. Humorn som plockas ur vardagen i filmerna är nästan oslagbar och detsamma gäller för denna filmen. Bridget är nu något äldre, fortfarande singel och med en mamma som tjatar om barnbarn. Bridget har dock inga planer på det utan vill leva livet på sina egna villkor. Därav blir det en kväll med en okänd man på en musikfestival som följs av en kväll med expojkvännen. Det ena leder till det andra och plötsligt står Bridget där med två one night stands och ingen aning om vem som kan vara pappan till det kommande barnet.

Bildkälla

Paper Towns (2015)
Det är väl ändå något med böcker av John Green? Först var ut var the Fault in our stars och sedan kom Paper Towns. Även i Paper towns möter vi två rätt bekymmerstyngda tonåringar, dock är det annat än cancer som tynger dem. Som tittare blir man ändå precis lika fascinerad och engagerad i Margos och Quentins berättelse. I Paper towns finns allt en bra ungdomsfilm ska innehålla: en mystisk tjej, en roadtrip med en skruttig bil och ett ödehus fullt med ledtrådar. Så vart finns denna Paper town egentligen och är det dit Margo försvunnit till?

Bildkälla

The Theory of Everything (2014)
Klart att en Oscarnominerad film ska vara med på denna lista? Ser du The Theory of Everything kommer du att bli rörd, förundrad och antagligen fälla en tår eller två. En rejäl tankeställare får du dig i alla fall när du får följa historien bakom geniet Stephen Hawking och hans fru Jane Wilde när han drabbas av sjukdomen ALS. Eddie Redmayne vann en oscar för rollen och det är lätt att förstå varför. Den här filmen visar livet i dess mest råa form och lämnar ingen oberörd.

Ellinor Lundgren

ellinormaria@hotmail.com

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.