2017 – ett storslaget filmår?

Det ser ut som att 2017 blir ett år av uppföljare och science fiction. Förhoppningsvis lyckas filmerna leva upp till kvalitén av de föregående i serierna. Efter många trailrar är här några av de filmer som jag hoppas når upp till mina förväntningar. 

Bildkälla

Split – Premiär 20 januari

Tre tonårstjejer blir kidnappade av en man som lider av schizofreni av den allvarligare graden – med 23 olika personligheter. I skräckfilmen försöker tjejerna fly, genom att lära känna kidnapparens olika personligheter. Handlingen läns nytänkande och spännande, och jag ser fram emot att se hur en skådespelare lyckas porträttera så många olika roller.

Bildkälla

Logan – Premiär 1 mars

Bland massproduceringen av superhjältefilmer kommer Logan, som jag tror och hoppas inte blir lika platt som många andra av dess slag. I tidigare filmer har Wolverine stuckit ut, som motvillig hjälte och medlem i X-men. Hans försök att leva ett stilla liv avbryts av en flicka med krafter som liknar hans egna och behöver hjälp.

Bildkälla

Life – Premiär 24 mars

Berättelsen om de första astronauterna som hittar liv på Mars. Dock inte en lycklig historia om hur de hyllades för sina vetenskapliga framsteg, utan istället en thriller om besättningens kamp för livet och för att ta sig tillbaka till jorden när det visar sig att den nyfunna livsformen inte är vänskaplig. Med Jake Gyllenhal och Ryan Reynolds i två av huvudrollerna, har jag höga förhoppningar.

Bildkälla

The Lost City of Z – Premiär 21 april

Baserad på en verklig historia om en brittisk upptäcktsresande, som letade efter en mystisk försvunnen stad i Amazonas regnskog. Trailern lockar med vacker natur, krigare med spjut, vilda djur och episka strider. Filmen bygger dessutom på en bok, vilket ofta innebär en mer välarbetad handling.

Bildkälla

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales – Premiär 24 maj

Än vet vi inte mycket om filmens handling, mer än vad vi kan förvänta oss att den bygger på de tidigare filmerna. Den allmänna åsikten tyckte att den fjärde filmen floppade, men trailern till vårens film ser lovande ut. Dessutom kommer Orlando Blooms karaktär tillbaka, så kanske att filmserien blir mer som förr.

Bildkälla

War for the Planet of the Apes – Premiär 12 juli

Fortsättningen på historien om de genetiskt modifierade smarta aporna, som försöker besegra mänskligheten och göra jorden till deras planet. De föregående filmerna har varit spännande och actionfyllda, så jag ser ingen anledning till att inte förvänta sig detsamma av den här.

Bildkälla

Jumanji – Premiär 22 december

En uppföljare på Jumanji från 1995, som för det första är ett måste att se om du missat den. När fyra ungdomar spelar ett brädspel sugs de in i en annan värld – en djungel med giftiga djur, fällor och pussel. De kommer bara ut därifrån när de klarat hela spelet. Originalfilmen är barnsligt rolig och spännande. Jag tvivlar på att den nya kommer vara lika bra, men tänker ändå se den för nostalgins skull.

Bildkälla

Passengers – Premiär 21 december (2016)

Passengers kom visserligen ut i slutet av förra året, men jag tänjer på reglerna och har med den ändå. Det är enda filmen i listan som jag redan varit och sett. En perfekt film att titta på tillsammans med någon du tycker om lite extra. Den utspelar sig på ett rymdskepp där Chris Pratt och Jennifer Lawrence är fast, ensamma i 90 år. Tyvärr lite mindre sci-fi än jag trodde, men väldigt mycket mer kärlek. Jag grät sorgsna tårar, samlade mig… och grät glädjetårar.

LIKNANDE ARTIKLAR

Kommentarer

Fler nyheter

Jönköping största tenta- och halloweenfest

pilLit och OPA bjuder in till en storartad halloweenfest på söndag!

Vad händer i veckan? | 42

pilVi ser till att du inte missar något i veckan!
Kollektivets nya projektledare

Välkomna hem till Kollektivet!

pilPå fredag slår Kollektivet upp portarna för årets minnesvärda premiärkväll! Festkonceptets nya projektledare berättar om sina planer och förväntningar inför året.
Student Life Fair

Studentlivsmässan med något för alla!

pilIgår tog den årliga Student Life Fair plats i Campus Arena. Massa studenter, gamla som nya, passade på att mingla med skolans föreningar.

Insparken – en överlevnadsguide

pilInsparken är en av de roligaste veckorna på året. Här är mina tips för att få den ultimata insparksveckan, utan att behöva återhämta sig i en månad efteråt.

Vad är väl en modeshow på Spira?

pilVi var på Spring Inspiration - och det var helt fantastiskt!
Husqvarna AB på besök hos JU Solar Team

Storföretaget Husqvarna satsar på JU Solar Team

pilJU Solar Team gör stora framsteg med bilbygget och med ett av Sveriges största aktiebolag som sponsor.

Hon är den nya chefredaktören för Studenten JKPG

pilDet är nu dags för ett generationsskifte. Här är Studenten JKPG:s nya chefredaktör.

”Jag gillar när texterna är som filmer och man kan kliva in i en värld”

pilTomas Andersson Wij besökte Kultur på Kampus. Ikväll spelar han för fullsatta stolar på Jönköping teater.

Älskar du kaffe? Missa inte kaffefesten på Spira

pilJust nu tävlar Sveriges bästa på kaffe om platser i VM-laget. Skynda till Spira och passa på att provsmaka!

En vecka – 13 konstnärer

pilJust nu är affärer i city fyllda med konstverk av lokala konstnärer. En vecka för den som gillar konst eller vill tävla om fina priser.

”Jag försöker hitta personer som min mormor skulle reagera på”

pilSpring inspiration fick hjälp av modellagenturen MIKA i urvalet av modeller

Kollektivet kickar loss våren med Skam-quiz

pilPå fredag drar Kollektivet igång igen och de kickar igång våren med ett skam-quiz!
Temabild: träning

Nytt år – nya möjligheter

pilNytt år, nya löften! Här får du tipsen som får dig att hålla dem.

Justice levde upp till förväntningarna

pil"Vårt LoL-lag visade på hög skicklighet och fantastik lagkemi"