2017 – ett storslaget filmår?

Det ser ut som att 2017 blir ett år av uppföljare och science fiction. Förhoppningsvis lyckas filmerna leva upp till kvalitén av de föregående i serierna. Efter många trailrar är här några av de filmer som jag hoppas når upp till mina förväntningar. 

Bildkälla

Split – Premiär 20 januari

Tre tonårstjejer blir kidnappade av en man som lider av schizofreni av den allvarligare graden – med 23 olika personligheter. I skräckfilmen försöker tjejerna fly, genom att lära känna kidnapparens olika personligheter. Handlingen läns nytänkande och spännande, och jag ser fram emot att se hur en skådespelare lyckas porträttera så många olika roller.

Bildkälla

Logan – Premiär 1 mars

Bland massproduceringen av superhjältefilmer kommer Logan, som jag tror och hoppas inte blir lika platt som många andra av dess slag. I tidigare filmer har Wolverine stuckit ut, som motvillig hjälte och medlem i X-men. Hans försök att leva ett stilla liv avbryts av en flicka med krafter som liknar hans egna och behöver hjälp.

Bildkälla

Life – Premiär 24 mars

Berättelsen om de första astronauterna som hittar liv på Mars. Dock inte en lycklig historia om hur de hyllades för sina vetenskapliga framsteg, utan istället en thriller om besättningens kamp för livet och för att ta sig tillbaka till jorden när det visar sig att den nyfunna livsformen inte är vänskaplig. Med Jake Gyllenhal och Ryan Reynolds i två av huvudrollerna, har jag höga förhoppningar.

Bildkälla

The Lost City of Z – Premiär 21 april

Baserad på en verklig historia om en brittisk upptäcktsresande, som letade efter en mystisk försvunnen stad i Amazonas regnskog. Trailern lockar med vacker natur, krigare med spjut, vilda djur och episka strider. Filmen bygger dessutom på en bok, vilket ofta innebär en mer välarbetad handling.

Bildkälla

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales – Premiär 24 maj

Än vet vi inte mycket om filmens handling, mer än vad vi kan förvänta oss att den bygger på de tidigare filmerna. Den allmänna åsikten tyckte att den fjärde filmen floppade, men trailern till vårens film ser lovande ut. Dessutom kommer Orlando Blooms karaktär tillbaka, så kanske att filmserien blir mer som förr.

Bildkälla

War for the Planet of the Apes – Premiär 12 juli

Fortsättningen på historien om de genetiskt modifierade smarta aporna, som försöker besegra mänskligheten och göra jorden till deras planet. De föregående filmerna har varit spännande och actionfyllda, så jag ser ingen anledning till att inte förvänta sig detsamma av den här.

Bildkälla

Jumanji – Premiär 22 december

En uppföljare på Jumanji från 1995, som för det första är ett måste att se om du missat den. När fyra ungdomar spelar ett brädspel sugs de in i en annan värld – en djungel med giftiga djur, fällor och pussel. De kommer bara ut därifrån när de klarat hela spelet. Originalfilmen är barnsligt rolig och spännande. Jag tvivlar på att den nya kommer vara lika bra, men tänker ändå se den för nostalgins skull.

Bildkälla

Passengers – Premiär 21 december (2016)

Passengers kom visserligen ut i slutet av förra året, men jag tänjer på reglerna och har med den ändå. Det är enda filmen i listan som jag redan varit och sett. En perfekt film att titta på tillsammans med någon du tycker om lite extra. Den utspelar sig på ett rymdskepp där Chris Pratt och Jennifer Lawrence är fast, ensamma i 90 år. Tyvärr lite mindre sci-fi än jag trodde, men väldigt mycket mer kärlek. Jag grät sorgsna tårar, samlade mig… och grät glädjetårar.

Kommentarer

Fler nyheter

Det efterlängtade spelet är äntligen här – Harry Potter: Hogwarts Mystery

pilStunden som du alltid väntat på är här, ditt Hogwarts-brev har anlänt!

Från stressande tentasal till inspirerande mässa

pilMKV-treorna höll i onsdags i den årliga mässan Project Media Communication, där de visade upp allt från kommunikationsplaner till reklamfilmer.

Jag känner mig blåst!

JTH-studenter vill avskaffa tentor på helger

pilEn motion om att avskaffa tentor på helgerna och har resulterat i en namninsamling som i skrivande stund har över 2000 underskrifter.

Radio K + Välgörenhet = Sant

Vad Händer i Veckan | 48

Färgglatt på nästa års Spring Inspiration!

Vad händer i veckan? – 47

EN | Mat, skratt och blandade kulturer på Food Safari

pilFood Safari är ett av de absolut mysigaste eventen i Jönköpings studentliv! Du får en chans att lära känna nya människor, äta god mat och uppleva något utöver det vanliga.

EN | Case Competition Electrolux – där kontakter skapas

pilEventet och tävlingen Case Competition, anordnad av JIBS-baserade organisationen Case Academy, besöks på måndag av företaget Electrolux.
Matilda Skogsberg, LOK:s nya ordförande

Säg hej till Matilda Skogsberg, ny ordförande för LOK!

pilLäs om Matildas planer och förhoppningar som ordförande under 2018.

Studenterna som lyfter feministisk kommunikation

pilFeministiska kommunikationsbyrån besöker JU för en lunchföreläsning om sin främsta drivkraft, vikten av att kommunicera feministiskt.

Spring Inspiration går emot ohälsosamma modellideal

pilProjektledarna för 2018-års upplaga av Spring Inspiration berättar om hur arbetet bara har börjat och hur framtiden ser ut för projektet.

Vad vore väl en helg i Köpenhamn….

pilFölj med 32 timmar över bron till ett fantastiskt Köpenhamn fyllt till bredden av pumpor, caféer och shopping!

HR – Inspiration Day

pilPå tisdag går tredje upplagan av HR - Inspiration Day av stapeln, denna gången med temat Employer branding. Följ med för att ta del av inspiration och kanske träffa din framtida arbetsgivare.